![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
W jaki sposób ustalacie termin wykonania witryny z klientem na początku? Czy w ogóle jest to niezbędne? Co jeśli projekt się wlecze?
(Chciałbym przyjąć jakieś zlecenia, ale jestem początkujący i ciężko by mi było określić termin realizacji.) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2 ostatnie posty dobre, sam jeszcze nie pracowalem (bo nawet jakbym mogl to tylko i wylacznie zdalnie a konkretniej w domu - ale to nie istotne dlaczego).
Czyli was podsumowując to co najlepsze: 1. Zliczyć (czas wykonania*2). 2. Wybrac limit ile można max. Poprawek na zyczenie klienta. A takie pytanie, co do pierwszego.. Napewno się zawsze opłaci? A jakby był większy(w sensie: droższy) projekt ? Wtedy też tak samo? Bo zysk mi się zdaje by byl tylko przy mniejszych gdzie czas wykonania przekroczy cene projektu. Pytam tak z ciekawosci bo nie mam zadnego doswiadczenia w tym temacie. -- Co innego gdy jest sie zatrudnionym do poprawki obecnego, wtedy to bym rozumial taka wycene. -- Edit: jeszcze drugie pytanie, jako ze nie jestem grafikiem ani nic, nawet paint'owcem. Jest gdzies jakas szansa ze przyjma takie osoby? Czy koniecznie trzeba wtedy szukac jakiejs grafiki na obejscie w necie, co by byly na odpowiedniej licencji? Ja to z tych raczej co nawet gdyby to nie potrafia robic front-endu z grafika, predzej z czystym css... No chyba ze mozna uprzedzic ze sam back-end czy cos? A front-end by byl wyznaczony co i gdzie? Ten post edytował Ksar 10.08.2015, 18:04:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 08:23 |