![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
mam taki plik:
Chialem zbudować funkcje dla potrzeb oblczenia wieku osoby na podstawie daty urodznia. Kiedyś używałem czegoś na kształt poniżej ale nie potrafie tego użyć w strukturze funkcji / klas.
Dziekuje z góry za pomoc jak to zrobić. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje wszystkim za uwagi. Ostateczne rozwiązanie wyglada tak:
Możliwe że bede chciał znaleść udoskonalenie tego obliczania. 1) Dla osoby gdzie wiek jest <0 żeby policzyć miesiące 2) wpisanie lat / lata np. 31 lat, 32 lata etc (gdzieś takie coś widziałem wiec może jutro poszukam i zobacze czy ogarniam temat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ===EDIT nr1==== Punkt nr 2 już znalazłem i dodałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Happy hours (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ===EDIT nr2=== Zrobiłęm punkt nr1 czyli obliczanie miesiecy dla osoby o mniej niz 1 rok życia. I jest ok. PYTANIE Ale mam jeden problem. Jeśli mam osobę bez daty urodzenia to mi oblicza że ma 2015 lat. Gdzie jest problem. Jak zwykle dziękuje za podpowiedzi. Pozdrawiam. Ten post edytował pela222 5.08.2015, 00:56:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 20:13 |