![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
mam taki plik:
Chialem zbudować funkcje dla potrzeb oblczenia wieku osoby na podstawie daty urodznia. Kiedyś używałem czegoś na kształt poniżej ale nie potrafie tego użyć w strukturze funkcji / klas.
Dziekuje z góry za pomoc jak to zrobić. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
dziękuje ze szybką odpowiedz. Niestety z tego co widzę to wszyscy trzej już wiecie jakie jest rozwiązanie a ja dalej nic nie rozumiem. Doceniam uwagi typu: Cytat data urodzenia powinna byc przekarzana w kontruktorze, a setter dla niej usuniety ,ale ponieważ siadam do php bardzoooo sporadycznie to niestety nic mi to nie mówi. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Podpowiedz Cytat 3. Przecież na dobrą sprawę ten kod jest po prostu do przekopiowania w klasę jest bardzo czytelna ale oczywiście że:jest nieprawidłowe...wiec i ta oczywista oczywistość dla was nie jest oczywista dla Przedszkolaka. Oczywiście mógłybym zacząć czytać manual php i po 5-8 godzinach dojść za pomocą waszych uwag do rozwiązania i przy okazji nauczyć się wielu innych rzeczy związanych z php. Czy jest szansa na poprawny kod z komentarzem co sie gdzie dzieje. Dziękuje za waszą pomoc i zrozumienie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 05:54 |