![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
walczę z takim przypadkiem, że nie mogę dodać danych do bazy. Oto kod formularza:
a to jest kod dodający do bazy:
Struktura bazy jest następująca: tabela tb_laczniki_main: Lacznik ID (podstawowy, a.i.), Nazwa, Material, Norma i inne tabela th_laczniki_wyjscie: LaczWydID (podstawowy, a.i.), LacznikID (indeks do tb_laczniki_main LacznikID), DataZam, NrZam, IloscZam, Cito i inne. Będę wdzięczny za sugestie, co poknociłem. A przy okazji, jak mogę zrobić auto inkrementację kolumny NrZam? szakal |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OO, super! Zadziałało (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Jednakże przy opcji 'Cito" (zamówienie pilne) bez względu na to, czy zaznaczę kwadrat, czy nie, to nic się nie dzieje - w bazie mam 0. I tak samo jest z datą. Data w formularzu wstawiona jest przez opcję Znalazłem takie rozwiązanie: , ale nie za bardzo wiem, jak to połączyć z resztą Zaś "Cito" to checkbox z wartością value="tak". A jest możliwość dodawania większej ilości danych za jednym razem? Myślę tu o jakimś rozwiązaniu, że pobierane są - w formie tabeli - wszystkie łączniki z tabeli tb_laczniki_main z dodatkowym polem IloscZam, które się wypełnia i całość później pcha do bazy. Tak, żeby nie trzeba było dodawać łączników pojedynczo, tylko wszystkie na raz. Odpowiem sam sobie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Kwestia dodawania daty do bzy, to wpisałem w wartościach VALUE po prostu NOW() i jest ok.
Z kolei kwestia chceckbox'a - zamiast "tak" powinno być 1, bo w bazie zdefiniowałem parametry tego pola jako INT (1). Czyli temat mogę zamknąć. Dzięki za pomoc :) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 00:56 |