![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
walczę z takim przypadkiem, że nie mogę dodać danych do bazy. Oto kod formularza:
a to jest kod dodający do bazy:
Struktura bazy jest następująca: tabela tb_laczniki_main: Lacznik ID (podstawowy, a.i.), Nazwa, Material, Norma i inne tabela th_laczniki_wyjscie: LaczWydID (podstawowy, a.i.), LacznikID (indeks do tb_laczniki_main LacznikID), DataZam, NrZam, IloscZam, Cito i inne. Będę wdzięczny za sugestie, co poknociłem. A przy okazji, jak mogę zrobić auto inkrementację kolumny NrZam? szakal |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W oknie przeglądarki pojawiło mi się to: INSERT INTO tb_laczniki_wyjscie (LacznikID, DataZam, IloscZam, Cito) VALUES ('', '', '', '')
Wrzuciłem to do PMA i mam to: #1452 - Cannot add or update a child row: a foreign key constraint fails (`mz_warehouse`.`tb_laczniki_wyjscie`, CONSTRAINT `tb_laczniki_wyjscie_ibfk_1` FOREIGN KEY (`LacznikID`) REFERENCES `tb_laczniki_main` (`LacznikID`) ON DELETE CASCADE ON UPDATE CASCADE) #1452 - Cannot add or update a child row: a foreign key constraint fails (`mz_warehouse`.`tb_laczniki_wyjscie`, CONSTRAINT `tb_laczniki_wyjscie_ibfk_1` FOREIGN KEY (`LacznikID`) REFERENCES `tb_laczniki_main` (`LacznikID`) ON DELETE CASCADE ON UPDATE CASCADE) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 09:52 |