![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Otóż mam mały problem ze zrobieniem takiego generatora. Podaje kod poniżej, wydaje mi się, że moja funkcja liczy źle modulo : / Jak ustawie w funkcji zamiast $num $acc to jaki numer konta nie podam to ciągle wylicza sumę kontrolną 98. Zaznaczam, że dopiero uczę się programowania w php (jestem testerem i dostałem takie zadanie domowe od programistów php)
Tutaj podaje do html'a kod jakby ktoś potrzebował. Ten post edytował Durkane 28.07.2015, 12:20:00 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale to będzie brać po 1 liczbie i robić modulo dla jednej liczby. A z tego co mi tłumaczył programista algorytm to ma robić modulo i brać kolejną liczbę i dodawać do wyniku z modulo tzn. np. z modulo mamy 3, a następna liczba to 2, więc kolejny krok to 32%97. Czy to co podałeś będzie tak robić?
Bo to co wkleiłem na początku cały czas podaje mi różne wartości natomiast jeżeli usunę to wtedy suma kontrolna cały czas jest 98... Ale jutro sprawdzę Twoim sposobem i zobaczymy jak to wyjdzie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Na razie dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 12:23 |