![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używam sobie tego narzędzia google żeby poprawić stronę zgodnie z ich radami:
https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ Jednak... Jest problem. Nie mam pojęcia jak zrobić żeby zniknął mi komunikat: Cytat Należy poprawić: Wyeliminuj blokujący renderowanie kod JavaScript i CSS z części strony widocznej na ekranie Zamieniłem sobie (w <head>, i chcialbym żeby tam to zostało) <link(...)> na: I coś co mi się podoba, strona ładuje się znacznie szybciej co widać na oko, niż z <link>. Jednak komunikat nie zniknął a zamiast tego pojawił się jeszcze jeden: Cytat Warto poprawić: Nadaj priorytet widocznej treści WTF?.. Jak myślicie, olać te komunikaty czy może da się jakoś zrobić żeby znikły (jednocześnie zachowując szybkość ładowania lub nawet polepszając ją). (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował Ksar 25.07.2015, 03:47:35 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jeśli przeniesiesz css normalnie z powrotem do head to problem znika?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jeśli przeniesiesz css normalnie z powrotem do head to problem znika? Yyyy.. Zniklo, ale znow sie pojawil ten komunikat przy ktorym post zaczalem: Cytat 85 / 100Szybkość działania strony Należy poprawić: Wyeliminuj blokujący renderowanie kod JavaScript i CSS z części strony widocznej na ekranie Strona zawiera blokujące zasoby CSS (1). Powoduje to opóźnienia w renderowaniu strony. Część strony widoczna na ekranie nie mogła się wyrenderować bez konieczności czekania na wymienione zasoby. Spróbuj opóźnić ładowanie zasobów blokujących, ładować je asynchronicznie lub wbudować najważniejsze elementy tych zasobów bezpośrednio w HTML-a. Zoptymalizuj wyświetlanie CSS następujących URL-i: http://ciach_ip/~ksar/css/style.min.css?v=0 I na kompy jeszcze zmienilo teraz Cytat 95 / 100Sugestie ? podsumowanie @z trescia jak wyzej.
Warto poprawić: Wyeliminuj blokujący renderowanie kod JavaScript i CSS z części strony widocznej na ekranie Ten post edytował Ksar 25.07.2015, 23:16:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 23:57 |