![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używam sobie tego narzędzia google żeby poprawić stronę zgodnie z ich radami:
https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ Jednak... Jest problem. Nie mam pojęcia jak zrobić żeby zniknął mi komunikat: Cytat Należy poprawić: Wyeliminuj blokujący renderowanie kod JavaScript i CSS z części strony widocznej na ekranie Zamieniłem sobie (w <head>, i chcialbym żeby tam to zostało) <link(...)> na: I coś co mi się podoba, strona ładuje się znacznie szybciej co widać na oko, niż z <link>. Jednak komunikat nie zniknął a zamiast tego pojawił się jeszcze jeden: Cytat Warto poprawić: Nadaj priorytet widocznej treści WTF?.. Jak myślicie, olać te komunikaty czy może da się jakoś zrobić żeby znikły (jednocześnie zachowując szybkość ładowania lub nawet polepszając ją). ![]() Ten post edytował Ksar 25.07.2015, 03:47:35 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 803 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie miałem na myśli zmiany IP na domenę, ale wprowadzenie URL do linku <a href="/">
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie miałem na myśli zmiany IP na domenę, ale wprowadzenie URL do linku <a href="/"> Dokładnie tak wyglada komunikat (takze po zmianie na url): Cytat Należy poprawić: Dobierz odpowiedni rozmiar elementów dotykowych Niektóre linki/przyciski na stronie są prawdopodobnie zbyt małe, aby można z nich było wygodnie skorzystać na ekranie dotykowym. Zastanów się nad powiększeniem tych elementów w celu ułatwienia ich obsługi. Wymienione elementy dotykowe znajdują się blisko innych elementów i mogą wymagać zastosowania większych odstępów. Element dotykowy <a href="http://tu_moj_url(wyciety)">Strona główna</a> i kilka innych (1) znajduje się blisko innych elementów dotykowych . Hmm czcionke dałem 48px według ich zaleceń, problem nie znika. a jak testuje teraz na tablecie to znacznie za duża... 3 słowa się zmieszcza, moze 4 w lini ![]() // takze wedlug zalecen, Zaraz to zedytuje zeby postow nie bic, jesli nie dziala dalej to skresle cala tą linijke. Nie ma co... Zmienilem i odstepy (line-height) i rozmiar czcinki (font-height) i brak, to samo. Chyba jednak lepiej to olac poki co, bo cos za dobrze nie dziala tamta strona chyba ![]() Ps. (Miedzy "li", i "a"). Ten post edytował Ksar 25.07.2015, 16:38:24 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 21:53 |