![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2014 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Cześć, w jaki sposób mogę przez onclick='przyjmij();' które dodałem w buttonie przyjmowania zlecenia przekazać dane ze zmiennych do bazy mysql? Dodam że żadnego form nie mam w kodzie, jest to sam button.
Ten post edytował Salur 22.07.2015, 20:43:22 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko śmiga (Nie wiem jakiej biblioteki jQuery używasz, ale użyj tej z pliku):
kod inny plik: Kod <script src="//code.jquery.com/jquery-2.1.4.js" type="text/javascript" charset="utf-8"></script> <script> function przyjmijMisje(el){ $.ajax({ method: "POST", url: "pages/przyjmij.php", data: { id: $(el).data('id') } }) .done(function( id ) { alert( "Przyjęto misje o id: " + id); }); } </script> <?php $id = 1; echo "<br><br><input type='submit' value='Przyjmij' data-id='$id' data-title='$title' onclick='przyjmijMisje(this);'></div>"; ?> kod przyjmij.php Kod <?php
session_start(); ?> <?php print_r($_POST);//DOTESTU mysql_connect('localhost','root','') or//DOTESTU die('Serwer Error!');//DOTESTU mysql_select_db('ajax') or die('Database Error!');//DOTESTU $uzytkownik = $_SESSION['user'];//DOTESTU $user_id = 232;//DOTESTU $id = $_POST['id']; echo $_POST['id']; if ($_POST['id']) { $sql = "INSERT INTO `quest_postac`(`id`, `id_quest`, `id_gracz`, `status`, `ile`, `co`) VALUES ('','$id','$user_id','3','4','5')"; $query = mysql_query($sql); } ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 01:18 |