![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
ostatnio przeczyałem że nie powinno się używać == więc co powinno się za niego używać? Jak porównać zmienne / liczby / stringi ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
wszystko zalezy od danego zastosowania i bez tego nie ma co tu wyjezdzac ze sie odradza lub nie. Trzeba tylko wiedziec czym sie rozni == od === i tyle w temacie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wszystko zalezy od danego zastosowania i bez tego nie ma co tu wyjezdzac ze sie odradza lub nie. Trzeba tylko wiedziec czym sie rozni == od === i tyle w temacie Napisałem "osobiście" i jest do moja subiektywna opinia, jednakże 99% osób klepiących w PHP nie zna różnicy między tymi operatorami i IMHO powinni stosować === zamiast == aby uniknąć niebezpiecznych pułapek.Gyn zresztą dobrze to podsumował na końcu: Cytat ...
DO NOT USE the equal == operator unless you know EXACTLY what you're doing and what will happen in the background. The "identical" operator === is better in almost every case. Especially, NEVER use the == operator for security sensitive compares. ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 18:21 |