![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 8 Dołączył: 22.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pytanie do wymiataczy Symfony2 - jak pobrać jakąś usługę poza kontrolerem ? Przeszukałem całą dokumentację, pogrzebałem w "wujku goolge" i znalazlem tylko jedno niezbyt ładne rozwiązanie poprzez globalną zmienną $karnel Kurde taka prosta sprawa w tymi usługami, a tak "glupio" rozwiązana w tym frameworku (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 8 Dołączył: 22.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie wiem może ja robię coś źle :/
Jak najbardziej może być tak jak piszesz że mogę z kontrolera przekazać managera do danego obiektu z tym że w tym drugim obiekcie mam referencję do innego obiektu (tworzonego w konstruktorze tego pierwszego) z którego to własnie potrzebuję dostać się do bazy. Czyli musiał bym przekazywać DoctrinManager'a dwa poziomy w dół, a to mi się nie za bardzo podoba ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 144 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli musiał bym przekazywać DoctrinManager'a dwa poziomy w dół, a to mi się nie za bardzo podoba ? A czemu by nie? Swoją drogą, jak coś się zaczyna sypać, to widocznie aplikacja była źle zaprojektowana pod framework (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 18:49 |