![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2014 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam, proszę o pomoc w wykonaniu czegoś takiego:
http://scr.hu/7bwz/arzux Sa 2 divy, w jednym będą zdjecia, po kliknieciu np. na zdjecie pierwsze w drugim divie pokaże się to zdjęcie z dodatkowym opisem poniżej. Bardzo proszę o pomoc. Ten post edytował Salur 6.07.2015, 10:10:40 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, tylko że akurat refaktoryzowałem kod wrzucony przez kafowiego pod kątem reużywalności kodu, bez zmieniania ogólnej logiki działania (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Ale co do tego czy lepiej alt czy w obiekcie JavaScript? Myślę, że zależy od sytuacji. Dane w obiekcie JavaScript są o tyle wygodne, że można je wygodnie pobrać AJAXem z JSONa. Z drugiej strony jeśli nie korzystamy z AJAXA, a generujemy cały kod HTML po stronie serwera (używając jakiegoś systemu szablonów), wygodniej pewnie będzie wsadzić to do alt (albo do jakiegoś atrybutu data-*, bo niekoniecznie napis w okienku musi być taki sam jak atrybut alt), wtedy łatwo wygenerujemy na serwerze razem z resztą HTMLa. Ale z kolei strony jeśli dane napisów będą w obiekcie JavaScript, to łatwo będzie je podmienić dynamicznie (np. kiedy robimy kilkujęzyczne wersje strony internetowej - wtedy po kliknięciu np. EN podmieniamy po prostu obiekt z tekstami i jupi - mamy po angielsku). Obiekt JavaScript może łatwo posłużyć też jako model do frameworków typu Angular... Tylko, że to takie dalekie rozkminy, myślę, że zbyt dalekie jak na potrzeby tego wątku. W realnej sytuacji raczej by trzeba było napisać rozwiązanie odpowiednie do danych potrzeb, a potem się martwić. Ten post edytował PrinceOfPersia 8.07.2015, 03:04:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 07:06 |