![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, znalazłem darmowy szablon php na Wordpress i zacząłem zabawę próbując dostosować go do swoich potrzeb.
Zacznę od podania linku do mojej strony na testowej domenie: http://agencjafresh.esy.es/ Chciałbym w wyszukiwarce ofert zastąpić "Type, Rooms, Area, Price" innymi słowami, z tym, że Price chciałbym ręcznie wpisywać od / do. Próbowałem zmienić kolejno "Type" na "Typ transakcji" wszędzie w kodzie, ale wtedy wyszukiwarka się psuła. Być może dlatego, że słowo jest dwuczłonowe, ale nie jestem pewien. Tak wygląda w tych miejscach kod: functions.php
searchs-listings-form-sidebar.php
searchs-listings-form.php
single-listings.php
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 18 Dołączył: 4.02.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znajdź funkcję buildSelect() i grzeb dalej, te słowa w polu "select" powinny pochodzić z pliku z tłumaczeniem (.mo/.po/.pot)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znajdź funkcję buildSelect() i grzeb dalej, te słowa w polu "select" powinny pochodzić z pliku z tłumaczeniem (.mo/.po/.pot) Bardzo dziękuję za odpowiedź! Niestety, nie było żadnego tłumaczenia, sam wszystko przetłumaczyłem. Tak wygląda funkcja buildSelect(). Jak mam ją zmienić? function buildSelect($tax){ $terms = get_terms($tax); $x = '<select name="'. $tax .'">'; $x .= '<option value="">Select '. ucfirst($tax) .'</option>'; foreach ($terms as $term) { $x .= '<option value="' . $term->slug . '">' . $term->name . '</option>'; } $x .= '</select>'; return $x; } Ten post edytował Merol 3.07.2015, 21:38:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 18 Dołączył: 4.02.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
function buildSelect($tax){ $terms = get_terms($tax); $x = '<select name="'. $tax .'">'; $x .= '<option value="">Select '. ucfirst($tax) .'</option>'; foreach ($terms as $term) { $x .= '<option value="' . $term->slug . '">' . $term->name . '</option>'; } $x .= '</select>'; return $x; } Jeśli to ta funkcja (bo nie jestem pewien gdyż jest napisane "Select" zamiast "[wybierz]" (?) ale jeśli tak to 'proteza' będzie taka:
Ten post edytował rafalp 4.07.2015, 10:15:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 21:30 |