![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Od zawsze interesowaly mnie komputery. Swoje zainteresowanie potrafiłem spieniężyć i już jako 18 latek potrafiłem się utrzymać z pracy przed komputerem. Obecnie czeka mnie wybór na studia. Ukończyłem technikum ekonomiczne, jednakże dalszą drogę planuję kontynuować na politechnice poznańskiej w wydziale informatyki. Chciałbym specjalizować się w aplikacjach mobilnych. Czy według was jest to opłacalne? Jakie są perspektywy tej specjalizacji? Jeśli nie, to co jest bardziej opłacalne? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
To ja napiszę ze swojego doświadczenia. Mam prawie 23 lata. Skończyłem technikum inf i zdałem maturę oraz egzamin zaw. Już w pierwszej tech wiedziałem, że na studia nie pójdę bo nie chcę i nie cierpię szkoły (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) W czasie technikum po szkole uczyłem się php'a i robiłem zlecenia za parę złotych ale jak na ucznia tech. to zawsze dodatkowy grosz. Skończyłem tech. i od razu wyrwałem się z małej wioski do wielkiego miasta wrocławia by zacząć pracować. Bardzo szybko znalazłem pracę i nadal pracuję w tej samej firmie. W firmie której się zatrudniłem był inf. ze studiami i jego poziom wiedzy był na żenującym poziomie... przez co go wywalili i ja przejąłem jego obowiązki... Mam już prawie 3 lata doświadczenia zawodowego + 4 lata w technikum (dużo własnego wkładu w naukę programowania itp., oraz ładne profolio) + po pracy robię dużo zleceń. Podsumowanie: Według mnie fajnie jest mieć papierek ale papierek za nas nie "zagra". Trzeba samemu się dokształcać i każde zlecenie/zadanie wykonywać najlepiej jak się potrafi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ps. żaden z moich znajomych studentów nie pracuję między czasie ani nie dokształca się w swoich fachu po uczelni... Wieczne narzekanie na egzaminy i brak kasy ale nic nie robia w tym kierunku aby ją mieć. A na pytanie co po studiach to: "Się zobaczy" (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Pozdrawiam Ten post edytował aras785 23.06.2015, 22:25:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ps. żaden z moich znajomych studentów nie pracuję między czasie ani nie dokształca się w swoich fachu po uczelni... Wieczne narzekanie na egzaminy i brak kasy ale nic nie robia w tym kierunku aby ją mieć. A na pytanie co po studiach to: "Się zobaczy" (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) W takim razie twoi znajomi to idioci ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 20:23 |