![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Od zawsze interesowaly mnie komputery. Swoje zainteresowanie potrafiłem spieniężyć i już jako 18 latek potrafiłem się utrzymać z pracy przed komputerem. Obecnie czeka mnie wybór na studia. Ukończyłem technikum ekonomiczne, jednakże dalszą drogę planuję kontynuować na politechnice poznańskiej w wydziale informatyki. Chciałbym specjalizować się w aplikacjach mobilnych. Czy według was jest to opłacalne? Jakie są perspektywy tej specjalizacji? Jeśli nie, to co jest bardziej opłacalne? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 12.05.2013 Skąd: Hamburg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@pyro
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Widzę, że gorączkować się umiesz. Teraz jeszcze jkaś joga, medytacja i jak już ochłoniesz, to przeczytaj co napisałem tylko tym razem ze zrozumieniem. Fakt, że przyjęli kogoś bez studiów wynika z tego, że na jego miejsce nie było w ogóle kandydata lokalnego albo chętnego ze studiami. Poczytaj niemieckie oferty pracy to zobaczysz jakie mają wymagania. Pamiętaj, że do niemiec informatycy drzwiami i oknami nie walą. Więc czasami na bezrybiu i rak ryba. Nasz team to 4xUkraina, 1xHiszpania, 1xChorwacja i 1xPolska. Do tego 3xNiemcy. Wszyscy z wykształceniem w IT. Jeszcze raz powtórzę, specjalnie dla Ciebie, bo problemy ze zrozumieniem masz widzę ogromne. Bez czy ze studiami tą pracę na pewno znajdziesz. Tylko z chwilą, jak będą porównywali dwóch identycznie zapowiadających się kandydatów, to będą musieli wziąść pod uwagę też inne czynniki niż doświadczenie. Zgaduj zgadula jakie. A fakt, że biorą też i bez to głównie wynik faktu, że tylko w samej EU do 2020 roku będzie brakowało między 200 a 300 tysięcy pracowników IT. Więc każdy chętny rozgarnięty czy bez studiów czy z, pracę znajdzie. A kiedy dyplom będzie miał znaczenie już napisałem parę razy, ale biedny tak się spoiąłeś i zbulwersowałeś, że nie udało Ci się doczytać. Jak to ktoś mądry kiedyś napisał: "Uważaj, żeby Ci żyłka nie pękła"... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 21:16 |