![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Od zawsze interesowaly mnie komputery. Swoje zainteresowanie potrafiłem spieniężyć i już jako 18 latek potrafiłem się utrzymać z pracy przed komputerem. Obecnie czeka mnie wybór na studia. Ukończyłem technikum ekonomiczne, jednakże dalszą drogę planuję kontynuować na politechnice poznańskiej w wydziale informatyki. Chciałbym specjalizować się w aplikacjach mobilnych. Czy według was jest to opłacalne? Jakie są perspektywy tej specjalizacji? Jeśli nie, to co jest bardziej opłacalne? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@pyro konkretny ból dupy Spodziewałem się czegoś takiego albo "jesteś po prostu głupi i tyle" - czyli typowa odpowiedź na to, że ktoś mówi jak jest i czytający ma ból dupy, że po prostu tak jest, a nie tak jak by sobie wyobrażał. Przecież ma licencjat. Kto tu ściemnia? Właściwie to fail, bo w którymś z innych filmików wspominał, że po pierwszej uczelni przerwał naukę i to wbiło mi się to głowy, (EDIT: chociaż nawet w tym filmie w 8:34 mówi "ja nie skończyłem informatyki") (ale nie usuwam wzmianki, bo filmik bardzo ciekawy), ale warto zwrócić uwagę na jego komentarz: Cytat(Unkow) Zaczynałem informatykę na 2 uczelniach. Na jednej przerwałem po pół roku, a na drugiej zrobiłem licencjata i poszedłem do domu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Czyli wg polskiego prawa mam 'wyższe wykształcenie'. W 'moich czasach' studia były jednolite, więc osoby kończące studia po licencjacie nazywano tymi, które 'nie skończyły studiów'. Teraz czasy się zmieniły i wg nowych wytycznych, jednak jakieś studia tam mam - nawet pracę obroniłem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ale nie planuje robić magistra. Czyli teoretycznie półprawda. Cały filmik warto obejrzeć, ale szczególnie warto zwrócić uwagę na moment od około 20 minuty, bo tam jest nacisk na gadkę o uczelniach Ten post edytował pyro 23.06.2015, 18:31:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 19:05 |