![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Od zawsze interesowaly mnie komputery. Swoje zainteresowanie potrafiłem spieniężyć i już jako 18 latek potrafiłem się utrzymać z pracy przed komputerem. Obecnie czeka mnie wybór na studia. Ukończyłem technikum ekonomiczne, jednakże dalszą drogę planuję kontynuować na politechnice poznańskiej w wydziale informatyki. Chciałbym specjalizować się w aplikacjach mobilnych. Czy według was jest to opłacalne? Jakie są perspektywy tej specjalizacji? Jeśli nie, to co jest bardziej opłacalne? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 12.05.2013 Skąd: Hamburg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W 199% popieram @Forti.
@PrinceOfPersia Ja cały czas mówię o sytuacji, gdzie porównujesz dwie osoby z takimi samymi kwalifikacjami. Wiesz ile osób przechodzi przez pojedyńcze proces rekrutacji na stanowisko senior/lead? Dziesiątki. I nie tylko w korop. W każdej firmie. I jeśli na koniec masz dwóch kandydatów z identycznymi kwalifikacjami, to jakoś trzeba podjąć decyzję którego wybrać. Choćby ten papierek niczego konkretnego Ci nie dawał, to go masz i w takim przypadku często zaważy to na ostatecznej decyzji. Dzisiaj to może być bez znaczenia, ale jak napisał @Forti, jak będziesz miał 30-40 i rodzinę to takie detale mogą zacząć mieć znaczenie. Dlatego uważam, że nie warto z tego rezygnować dla kilkuset złotych więcej przez dwa-trzy lata. A co do mentora to ja prawdziwego mam teraz w pracy. Dopiero po 10 latach. O studiach wolę nawet nie mówić (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 13:57 |