![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Od zawsze interesowaly mnie komputery. Swoje zainteresowanie potrafiłem spieniężyć i już jako 18 latek potrafiłem się utrzymać z pracy przed komputerem. Obecnie czeka mnie wybór na studia. Ukończyłem technikum ekonomiczne, jednakże dalszą drogę planuję kontynuować na politechnice poznańskiej w wydziale informatyki. Chciałbym specjalizować się w aplikacjach mobilnych. Czy według was jest to opłacalne? Jakie są perspektywy tej specjalizacji? Jeśli nie, to co jest bardziej opłacalne? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Krótka odpowiedź - nie warto. W ogóle nie warto studiować bo to strata czasu. Czasu, który można poświęcić na praktyczne zdobywanie wiedzy a nie tylko teorię. Tak, aplikacje mobilne są teraz w modzie - wobec tego trzeba rozwijać wiedzę praktyczną z Javy (Android) lub Swifta/Obj-C (iOS). A ja sie zgadzam z mls (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) A jesli chodzi o aplikacje mobilne polecam html5 + js wystarczy to prawie wszystkiego no chyba ze ma to byc specifyczna appka. Sam teraz bede pisal pod android-a i ios-a nie wiem jeszcze co wybrac jquery mobile a moze angulajs mobile ui + bootstrap / ionic fw / framework 7 / onsen + monaca Ten post edytował marcio 22.06.2015, 13:04:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 10 Dołączył: 17.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jesli chodzi o aplikacje mobilne polecam html5 + js wystarczy to prawie wszystkiego no chyba ze ma to byc specifyczna appka. Sam teraz bede pisal pod android-a i ios-a nie wiem jeszcze co wybrac jquery mobile a moze angulajs mobile ui + bootstrap / ionic fw / framework 7 / onsen + monaca Prawie każda aplikacja mobilna składa się z UITableView albo pochodnej. Wszystkie implementacje w dom/js są beznadziejne. Nie trzeba mieć "specyficznej appki", każda zapada się pod własnym ciężarem. Wystarczy zobaczyć co robi były największy orędownik html mobile apps - facebook. Wypuszcza react native, czyli js z wypieprzonym domem ale z natywnymi kontrolkami. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 17:27 |