![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Od zawsze interesowaly mnie komputery. Swoje zainteresowanie potrafiłem spieniężyć i już jako 18 latek potrafiłem się utrzymać z pracy przed komputerem. Obecnie czeka mnie wybór na studia. Ukończyłem technikum ekonomiczne, jednakże dalszą drogę planuję kontynuować na politechnice poznańskiej w wydziale informatyki. Chciałbym specjalizować się w aplikacjach mobilnych. Czy według was jest to opłacalne? Jakie są perspektywy tej specjalizacji? Jeśli nie, to co jest bardziej opłacalne? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 12.05.2013 Skąd: Hamburg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Abstrahując od tego, czego uczą na studiach wystarczy popatrzeć na ogłoszenia o pracę.
Coraz więcej jest ogłoszeń z wymaganymi studiami informatycznymi. I mówię tu tylko o zwykłym developerze. Jak chesz pójść na lead-a to (przynajmniej w DE i UK) prawie 100% ma to w minimalnych wymaganiach. Więc jeśli chcesz sobie blokować możliwość rozwoju lub łatwiejszego dostępu do stanowisk to prosze bardzo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Za kilka lat, jak ktoś będzie chciał pójść na wyższe stanowisko, to będzie sie musiał zmierzyć z ludźmi, którzy mają dokładnie takie samo doświadczenia, ale dodatkowo wykształcenie IT. Jakie będzie rezultat? Bez studiów po prostu odpadniesz w przedbiegach. Ja rozumiem, że dla kogoś młodego liczy się tu i teraz. Po co studiować, jak się sam naucze i już moge zdobywac doświadczenie? Prawda? Tylko za kilka ci po studiach będą mieli takie samo doświadczenie i papierek, który często będzie ich stawiał w lepszym świetle (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 03:47 |