![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Od zawsze interesowaly mnie komputery. Swoje zainteresowanie potrafiłem spieniężyć i już jako 18 latek potrafiłem się utrzymać z pracy przed komputerem. Obecnie czeka mnie wybór na studia. Ukończyłem technikum ekonomiczne, jednakże dalszą drogę planuję kontynuować na politechnice poznańskiej w wydziale informatyki. Chciałbym specjalizować się w aplikacjach mobilnych. Czy według was jest to opłacalne? Jakie są perspektywy tej specjalizacji? Jeśli nie, to co jest bardziej opłacalne? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesteście żałośni ... Pewnie że warto studiować. Zapominacie chyba, że programista to nie tylko "klepacz kodu". Bez studiów możesz sobie co najwyżej front-end robić albo pisać w PHP jakieś gówno-aplikacje. Inna kwestia to taka, że ewentualnie możesz się tego nauczyć samemu, no ale kto tak robi i kto znajduje czas na dobrowolne przyswojenie wiedzy która teoretycznie jest w stylu "na ch** mi to". Sam język , czy technologia są tak na prawdę nic nie warte w momencie kiedy chcesz być "kimś".
PP to jedna z lepszych uczelni, żałuję, że się tam nie dostałem 2 lata temu. Życzę Ci powodzenia i nie słuchaj pierdzielenia "dziadków" którzy grzeją ciepłe posadki od x lat i "im to wystarcza". To że uczelnia (w zasadzie wszystkie) ma wąski horyzont, nie oznacza, że ty nie możesz za niego wyjrzeć. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 15:57 |