![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 265 Pomógł: 4 Dołączył: 30.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Chciałbym, przy prywatnym projekcie, odejść od jQuery i skupić się na innym frameweroku/bibliotece w celach głównie edukacyjnych. Pytanie własnie tylko na jakim ? Potrzebne mi to będzie do zarządzania elementami DOM, jakieś małe animacje, ładowanie danych w tle, filtrowanie list, drag&drop, upload itd. ale jednak backend będzie stał robiony w php (laravel) a nie np. node.js Najbardziej skłaniam się do użycia angulara tylko właśnie nie wiem czy to nie za duży kombajn jak na moje potrzeby ? Czy jednak angulara nie powinno się raczej używać do stron stricte typu SPA a nie portali pisanych w PHP tworząc tylko swoje dyrektywy ? Jeśli angular do 1.4 czy może już jest sens się wdrażać w 2.0 ? Co byście polecili ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie musi - tylko co się zyskuje świadomie omijając rzecz, która w najbliższej przyszłości stanie się oficjalnie standardem? Wówczas autor biblioteki stanie przed dylematem: albo ciągniemy BC i tworzymy zamknięty rezerwat, albo zrywamy BC i tworzymy rozwiązanie, które może współpracować z innymi. Angular 1.x taki rezerwat stworzył, więc Angular 2 próbuje to naprawić - ale ciut za późno niestety.
HTML5 jest już od października standardem. Zresztą to nie tak, że HTML się rozwija, bo HTML5 nie jest skończony. Nie. HTML5 to pozostałość starego procesu standaryzacji W3C. Prawdziwy HTML (specka od WHATWG) nigdy nie będzie zakończony, ale będzie ewoluować wraz z Siecią. To żywy standard. Co do specki web components: faktycznie, sami ludzie z Google. Z tym, że to edytorzy. Nie wiadomo kto przyczynił się do stworzenia samej specki. No i redaktorzy się zmieniają (np do 2012 Hixie był redaktorem połowy specek w W3C (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ) W docsach angulara wszędzie jest ng-*. A przynajmniej było jak zerkałem. Ten post edytował Comandeer 22.06.2015, 00:01:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 14:56 |