![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 2 Dołączył: 9.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Developerzy z Google zamkneli niedawno autoryzację przez GAPI i nie wzieli pod uwagę błędnie napisanej
klasy gapi.class.php , którą wykorzystywały tysiące jak nie miliony stron a teraz wysypuje się teraz aż miło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Co Ciekawe Google odpisało mi : że to nie ich wina i wszystko wg. nich jest GIT (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) no więc jak git to podzielmy się gitem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował batman 10.06.2015, 12:35:04
Powód edycji: [batman]: usunąłem link
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co z tego jak wszędzie masz inne hasła jak mając dostęp do Twojej skrzynki mailowej będę mógł je zresetować ("przypomnij hasła/zapomniałem hasło"). A same wycieki to raczej nie BF, ale:
1) wyciek danych z serwera 2) malware na komputerze z którego się logujesz (nie zawsze jest to Twój komputer?) 3) malware na serwerze 4) ataki typu "Man-in-the-middle" Uwierzytelnianie dwuskładnikowe to "must-have" do takich kluczowych rzeczy, jak email. Polecam każdemu. Ten post edytował redeemer 15.06.2015, 12:39:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co z tego jak wszędzie masz inne hasła jak mając dostęp do Twojej skrzynki mailowej będę mógł je zresetować ("przypomnij hasła/zapomniałem hasło"). A same wycieki to raczej nie BF, ale: 1) wyciek danych z serwera 2) malware na komputerze z którego się logujesz (nie zawsze jest to Twój komputer?) 3) malware na serwerze 4) ataki typu "Man-in-the-middle" Uwierzytelnianie dwuskładnikowe to "must-have" do takich kluczowych rzeczy, jak email. Polecam każdemu. 1. Tutaj nic nie poradzimy, ale jak mówiłem sam wyciek danych to nie koniec świata. Trzeba jeszcze zdekodować hasła żeby mieć z nich użytek. 2. Nie praktykuję innych komputerów. Zawsze są to zaufane urządzenia 3. Malware na serwerze Googla? ;> 4. Taki tępy nie jestem. Zdroworozsądkowy użytkownik wie że Nikt i Nigdy nie prosi o hasła. Tak samo patrzeć gdzie się człowiek loguje. Zachowanie zasad bezpiecznego użytkowania daje 80% gwarancji że nic się nie stanie. Pozostałe 20% to są mechanizmy i akcje nie zależne od nas (wycieki, włamy, bf i inne) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 07:32 |