![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 19.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc, rozumie oop w wiekszosci wypadkow, lecz mam pewien problem, nie wiem jaka strukture powinny miec moje foldery aby caly projekt byl przejrzysty i latwy w obsludze. Macie moze jakies rady, lub ss waszych struktur?
Dzieki =] Ten post edytował goartur 10.06.2015, 21:54:36 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 12.05.2013 Skąd: Hamburg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Crozin Sęk w tym, że lokalizacja samych plików też może być istotna. Szczególnie w bardziej skomplikowanych projektach z setkami klas znaczenie zaczyna mieć nie tylko NS ale i to, jak czyta się strukturę plików, którą widzisz w katalogu. Dlatego daleki byłbym od twierdzenia, że PSR-4 wyczrpuje temat. PSR-4 to TYLKO jedna z możliwości i nie zawsze musi być najlepsza. My też we wszystkich repo (szczególne nowych) mamy PSR-4, bo jest wygodny i schludny. Ale w jednym repo zaczynamy się poważnie zastanawiać, czy aby nie wywalić PSR i zrobić zwykłego mapowania. bo zagnieżdżenie NS urosło do takich rozmiarów, że trudno jest cokolwiek z tego łatwo odczytać. Ale strukturę plików jednach chcielibyśmy mieć inną...
Wybór struktury to decyzja teamu poparta argumentami. Nie ma jednej słusznej metody. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 15:05 |