![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Stworzyłem własny CMS, na frameworkach codeigniter i bootstrap.
link: http://s1060364-14898.home-whs.pl/modules_1/ Admin ze wszystkimi uprawnieniami email: jan@kowalski hasło: abcd Użytkownik z uprawnieniami do zwykłego zarządzania email: beata@beata.pl hasło: abcd Co sądzicie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
@Omenomn ty tak na serio?
Wystarczy wprowadzić poprawną walidację danych. Oczekujesz stringa? Sprawdź czy dostarczona wartość jest stringiem w przedziale 3-30 znaków itd. Jak nie, to zwracasz informację że formularz źle wypełniony. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy wprowadzić poprawną walidację danych. Oczekujesz stringa? Sprawdź czy dostarczona wartość jest stringiem No właśnie, a człowiek ma pewność, że wszystko co leci z formularza to stringi (bo nie ma jak wysłać INT, BOOL itp). No a jednak - są jeszcze tablice (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Bez bicia muszę przyznać, że nigdy nie sprawdziłem czy wartość jest stringiem, w drugą stronę, gdy oczekiwałem tablicy już to sprawdzałem (choć też czasem pewnie tylko za pomocą empty, które na tablicach działa zgodnie z oczekiwaniami). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
No właśnie, a człowiek ma pewność, że wszystko co leci z formularza to stringi (bo nie ma jak wysłać INT, BOOL itp). No a jednak - są jeszcze tablice (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Bez bicia muszę przyznać, że nigdy nie sprawdziłem czy wartość jest stringiem, w drugą stronę, gdy oczekiwałem tablicy już to sprawdzałem (choć też czasem pewnie tylko za pomocą empty, które na tablicach działa zgodnie z oczekiwaniami). Może sprawdzałeś ale o tym nie wiedziałeś? Nie korzystałeś nigdy z frameworkowych klas walidacji? Te powinny zapewniać taką walidację (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 06:53 |