![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od pół roku uczę się programowania PHP. Studiuję inny kierunek, niezwiązany z informatyką. Swoją przyszłość widzę jednak w programowaniu. Umiem całkiem dobrze programować obiektowo, znam wzorzec MVC, wiem jak używać doctrine i propel, potrafię zbudować prostą stronę w symfony2 (z użyciem bazy danych, użytkowników, CRUD, formularzy, dodatkowych pakietów typu CaptchaBundle itd.). Znam podstawy frontendu (css, javascript, jquery), choć wygląd moich stron pozostawia jeszcze wiele do życzenia (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . Chciałbym w wakacje podjąć pierwszą pracę jako programista php. W moim miejscu zamieszkania nie ma ofert dla programistów php, w związku z tym będę szukał pracy zdalnej. Mam jednak kilka wątpliwości:
1. Czy mogę dostać pracę bez żadnego portfolio? Powinienem wcześniej zrobić choć jeden projekt jako freelancer czy może moje umiejętności zostaną przetestowane w inny sposób podczas rekrutacji? 2. Czy mogę w ogóle dostać się do pracy zdalnej, jeśli to byłaby moja pierwsza praca? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 27 Dołączył: 22.09.2008 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że jeżeli chcesz na juniora, to bardzo nikła szansa na pracę zdalną. Jeżeli będziesz aplikował na normalnego programistę, to już bardziej realna jest praca zdalna.
Zrób sobie ze dwa projekty którymi będziesz chwalił się na rozmowach o pracę. Ja sam tak szukałem pracy (tej pierwszej i drugiej). Takie projekty dają dużo na rozmowie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 03:23 |