![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 6 Dołączył: 19.12.2010 Skąd: Krzyżanowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W nagłówkach plików źródłowych w różnych sugarach i innych takich, mam pół strony tekstu w komentarzu, o dupie marynie, zanim przewinę do kodu to już jestem zły (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Też tak macie? Radzicie sobie jakoś? Mam ochotę to kasować, ale jak później przyjdzie porównać z jakimś plikiem nie zmienionym, to uchowaj Boże... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Tak samo jak zawodem mechanika jest naprawa samochodów, a nie użeranie się z narzędziami i smarami? Jak mniemam, usprawnianie workflowu jest dla ciebie rzeczą obcą (względnie nieważną uwagi)? Jeśli pracujesz po 8 godzin i ciągle musisz robić to samo po kilkanaście razy na godzinę, to raz, że cię to wkurza, dwa że cię spowalnia. Gdyby każdy myślał w ten sposób, że należy zaakceptować ograniczenia edytorów/workflow/środowiska, to by nikt nie wpadł na żadne usprawnienia. Pomyśl o takim LiveReload. Przecież to jest kompletnie niepotrzebne. Przecież można sejwować pliki, przełączyć się i odświeżać stronę. Żadna korzyść. A jednak ktoś to zrobił, żeby było mu i innym wygodniej. Albo ZenCoding/Emmet itp. Czy mnóstwo innych usprawnień dla leniwych programistów. Do foldów to udało mi się znaleźć taką wtyczkę, ale do Atoma: https://atom.io/packages/fold-comments pewnie w innych edytorach też jakoś się da... Cytat Bo mać chciało by się mieć narzędzie, klik i mam ustawione "nie pokazuj blok kodu zawierającego następujący wzorzec", a takiego narzędzia nie mam. to brzmi jak coś co by się dało pewnie zrobić w Vim, tyle, że jak nigdy nie korzystałeś z Vima, to nawet wyjść nie będziesz umiał z niego. http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Vim |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak mniemam, usprawnianie workflowu jest dla ciebie rzeczą obcą (względnie nieważną uwagi)? Tak. Programuję bitowo klawiaturą z dwoma przyciskami :-)IDE/edytor to tylko narzędzie i każdy używa czego chce. A skoro Ty widzisz braki w jakimś narzędziu to go zmień, albo w ogóle to jaki problem dopisać plugin (lub poprawić kod jeśli open source)? Abstrahując już od tego, że chowanie komentarzy po regexpach/stringach to jakieś kuriozum - to się chyba na dowcip nadaje. Ale nie, lepiej psioczyć jak to słabo się piszę i blok komentarza na początku pliku przeszkadza w programowaniu. A najlepiej to w ogóle "szefie, IDE mam słabe, dlatego ten kod dziurawy i nie działa". Programiści też dzielą się na "klepaczy" i prawdziwych programistów. Jeśli pracujesz po 8 godzin i ciągle musisz robić to samo po kilkanaście razy na godzinę, to raz, że cię to wkurza, dwa że cię spowalnia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 08:01 |