![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 6 Dołączył: 19.12.2010 Skąd: Krzyżanowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W nagłówkach plików źródłowych w różnych sugarach i innych takich, mam pół strony tekstu w komentarzu, o dupie marynie, zanim przewinę do kodu to już jestem zły (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Też tak macie? Radzicie sobie jakoś? Mam ochotę to kasować, ale jak później przyjdzie porównać z jakimś plikiem nie zmienionym, to uchowaj Boże... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Na to już tylko zmiana zawodu pomaga Nie zgodzę się. Mnie też wkurza mnóstwo rzeczy w edytorach. Zawodem programisty jest programowanie, a nie użeranie się cały dzień z interfejsem. Na to są inne sposoby: 1. poznać dobrze edytor, z którego się korzysta (tutaj Netbeans), ustawić w preferencjach odpowiednie opcje, poznać skróty klawiszowe. Może poszukać odpowiednich wtyczek. Możliwe, że ktoś już napisał plugin, który wystarczy ściągnąć, a który nam pomoże. Dużo googlanie pomaga tutaj. 2. zmienić edytor na taki, który nam bardziej odpowiada. Może inny edytor będzie lepszy. 3. można też stworzyć własne rozwiązanie, np. plugin do edytora, który zaimplementuje daną rzecz, której nam brakuje, albo zlikwiduje coś, co nas wkurza. Edytory powinny być dla ludzi, a nie odwrotnie. Ten post edytował PrinceOfPersia 31.05.2015, 19:24:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 03:13 |