![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Mam taki problem, ponieważ nie wiem jak napisać wyrażenie które bedzie mi pokazywało w pliku test.txt tylko to co wybiore. Oto kod PHP:
A tak wygląda wyodrębniona zawartość:
W pliku mam więcej takich "wiadomości" lecz ja chcę aby w pliku test.txt zapisywała się wiadomość o konkretnym hashtagu czyli w tym wypadku A1 czyli wiadomość ABCD i najlepiej bez znaczników HTML.. Wiem , że zapis (.*) pobiera wszystko bez wyjątku.. Czy to w ogóle możliwe ? Proszę o pomoc w napisaniu wyrażenia regularnego które będzie wyznaczało tylko konkretną wiadomość .. Ten post edytował Kashikumek 21.05.2015, 13:33:07 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat ale stwierdzenie, że HTML (zwłaszcza gdy poczytamy sobie na co pozwala specyfikacja HTML5) spełnia wzorzec to jedynie pobożne życzenie. bez zartow... kod html strony nie zmienia się losowa co pol godziny... to jest kod, ktory jest generowany z szablonu i zmienia sie dopiero gdy ktos zmieni szablon wiec naprawde nie wiem o co wam chodzi. Rownie dobrze ktos zmieni szablon i te wasze wszystkie DOMy tez szlag trafi.Cytat Muche też można z armaty załatwić... Ke? Ze niby regexp w porownaniu do DOMa to armata??
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 18:54 |