![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej mam takie banalne pytanie.
Mam zmienną:
Próbuję w Symfony (a dokładniej w widoku Twig wyświetlić to jako Witaj świecie Tak więc zrobiłem coś takiego
Oczywiście nie działa - pierwsza litera nie jest zmieniana na wielką, gdy string zaczyna się od znacznika html - można to jakoś obejść w Twig, czy muszę się bawić w obrobienie stringa już na poziomie kontrolera? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdziłem ponownie i faktycznie nie zwrocilo "{Cos" . W projekcie, żeby ładnie wszytko wyglądało mam parser, który używam chyba z 5 razy replace i po drodze "kapitalizuje" kilka stringów i skleja wszystko w zdania. Musiało się coś nałożyć po drodze.
Niemniej skoro potrafi skutecznie wyciąć znaczniki html ze stringa, to z kapitalizowaniem z pominięciem znaczników też powinno pójść. Sam już nie wiem, może masz rację, że z rozbudowanymi strukturami byłby problem, ale proste stringi z podstawowymi znacznikami na poziomie szablonu powinno się dać obejść. Inaczej sporo logiki trzeba przenosić do kontrolera w niektórych sytuacjach. No nic - jak się nie da to się nie da - moja ciekawość została zaspokojona. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 00:38 |