![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Proszę o opinie na temat testowej wersji mojego serwisu - Wirtualny Parlament. http://parlament24.pl Serwis składa się z trzech części: - ustawy rzeczywiste - ustawy nad którymi pracował sejm, nad nimi głosują użytkownicy po głosowaniu ustalana jest zgodność internautów z Sejmem - ustawy wirtualne - pomysły internautów na ustawy, poddawane pod głosowanie użytkowników - projekty ustaw - pomysły na ustawy, które gdzieś pojawiły się mediach - poddawane są pod głosowania internautów. Każda ustawa posiada na bieżąco wyświetlane statystyki głosowań z podziałem na płeć, województwo, itp. Do każdej ustawy można dopisywać jej potencjalne wady i zalety oraz komentarze. Nad każdą ustawą głosujemy 7 albo 10 dni, po tym czasie głosowanie jest kończone i przedstawiane są wyniki głosowania. Po zalogowaniu pojawia się "tablica" użytkownika, na której widać ustawy którymi jest użytkownik zainteresowany a w których inni użytkownicy dokonali jakiś czynności. Posiada również wygodny system powiadomień emailem - każdy użytkownik wybiera co ile mają być wysyłane emaile oraz co mają zawierać (nowe ustawy, itp). Jest to wersja testowa, w związku z czym: - część rzeczy jeszcze nie działa w 100% - cała treść wpisana podczas testów zostanie usunięta - wrzucona jest tylko jedna ustawa rzeczywista, po testach będzie ich więcej - do poprawki jeszcze zostało: strona główna, dokładniejszy opis serwisu, responsywność (układ elementów) Wykorzystana technologia: - PHP + Code Igniter + kilka bibliotek - jQuery, Bootstrap Serwis rusza za około 7-10 dni w zależności od tego ile jeszcze rzeczy będę przerabiał. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 12.05.2013 Skąd: Hamburg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Pyton_000
No ale o to właśnie chodziło. To, że się technicznie da, to ja wiem. Ale cały dowcip polega na tym, żeby to zrobić bez uszczerbku na CR. To rozwiązanie spowoduje, że dla tego teoretycznego 0.9% CR spadnie powiedzmy do 0.1% (wariant bardzo optymistyczny) a firma będzie musiała zainwestować kupę kazy, żeby to w ogóle działało. Tu nie chodzi o to, czy się da coś zrobić bez JS czy nie. Chodzi o to, żeby bez JS funkcjonalność była taka sama i i CR czy bounce rate nie spadały. A tutaj jest oczywieste, że to po prostu nie ma ekonomicznego uzasadnienia. Taka sztuka dla sztuki. Ten post edytował Xelah 18.05.2015, 10:52:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 18:18 |