![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Proszę o opinie na temat testowej wersji mojego serwisu - Wirtualny Parlament. http://parlament24.pl Serwis składa się z trzech części: - ustawy rzeczywiste - ustawy nad którymi pracował sejm, nad nimi głosują użytkownicy po głosowaniu ustalana jest zgodność internautów z Sejmem - ustawy wirtualne - pomysły internautów na ustawy, poddawane pod głosowanie użytkowników - projekty ustaw - pomysły na ustawy, które gdzieś pojawiły się mediach - poddawane są pod głosowania internautów. Każda ustawa posiada na bieżąco wyświetlane statystyki głosowań z podziałem na płeć, województwo, itp. Do każdej ustawy można dopisywać jej potencjalne wady i zalety oraz komentarze. Nad każdą ustawą głosujemy 7 albo 10 dni, po tym czasie głosowanie jest kończone i przedstawiane są wyniki głosowania. Po zalogowaniu pojawia się "tablica" użytkownika, na której widać ustawy którymi jest użytkownik zainteresowany a w których inni użytkownicy dokonali jakiś czynności. Posiada również wygodny system powiadomień emailem - każdy użytkownik wybiera co ile mają być wysyłane emaile oraz co mają zawierać (nowe ustawy, itp). Jest to wersja testowa, w związku z czym: - część rzeczy jeszcze nie działa w 100% - cała treść wpisana podczas testów zostanie usunięta - wrzucona jest tylko jedna ustawa rzeczywista, po testach będzie ich więcej - do poprawki jeszcze zostało: strona główna, dokładniejszy opis serwisu, responsywność (układ elementów) Wykorzystana technologia: - PHP + Code Igniter + kilka bibliotek - jQuery, Bootstrap Serwis rusza za około 7-10 dni w zależności od tego ile jeszcze rzeczy będę przerabiał. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za opinie, odpowiadam hurtowo:
Cytat Może chłopak uczy się php? Moim zdaniem dobrze, że coś zrobił, ale szkoda że w codeigniterze... Nie uczę się PHP. Codeigniter wybrałem z wielu względów kilka lat temu do swoich projektów. Jak dla mnie jest prosty, czytelny, lekki i szybki. Nie potrzebuje używać do takich projektów Zenda czy Symfony. Poza tym w razie potrzeby osób trzecich jest to na tyle prosty i popularny FW, że wiele osób może pomóc. Ale to chyba nie jest istotą czemu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Każdy wybiera to w czym mu się dobrze programuje. Cytat dla mnie mocno nieczytelne chodzi o wygląd Całość serwisu czy jakaś część? Cytat "Ta strona u�ywa" krzaków (popraw komunikat o cookies) Poprawiłem, dziękuję. Cytat Ogólnie sporo masz rzeczy JS-only, które z powodzeniem powinny obejść się bez JS. IMO im bardziej myśli się RESTowo, tym oczywistsze się to staje. JS i jQuery jest wygodne i szybkie. Wiele zabezpieczeń związanych z podwójnymi głoswami jest po stronie PHP. Ale popatrzę na nospora i pomyślę jak u siebie usprawnić głosowanie. Cytat Przy rejestracji muszę wyrazić zgodę na przetwarzanie danych osobowych - rozumiem, że GIODO i te sprawy załatwione? No i gdzie SSL? Podaję Ci MOJE DANE - a Ty je tak traktujesz? W wersji produkcyjnej będzie SSL i strona będzie zgłoszona do GIODO. Rozumiem, że takie dane które są tutaj podawane są objęte ustawą i taka strona musi być w GIODO? Ktoś z Was ma jakieś doświadczenie w tym temacie? Cytat Jak często są uaktualniane statystyki usera? Bo zagłosowałem, wbijam na swój profil i echo - wciąż "Brak głosów". Ale już na liście głosowań mój głos jest. Ta infomacja dotyczy zgodności głosowań z ustawami - zgodność ta jest liczona dopiero po tym jak ustawa zostanie już przegłosowana i będzie przyjęta albo odrzucona, ale poprawnie opis aby był czytelny. [code]j z danymi usera dostępne z poziomu JS - nieładnie. Nie rozumiem trochę o co chodzi? W ciasteczku trzymam tylko informacje o sesji, zmienne sesyjne trzymane są w bazie danych. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 21:13 |