![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdarza mi się - jak każdemu szanującemu się programiście JS - pisać sztuki teatralne. Nadęte jak moje ego i nudne jak opisy przyrody w "Nad Niemnem". Niemniej są to najdoskonalsze artystyczne przejawy mej duszy. Z tego też powodu chciałbym Wam zaproponować małą podróż w życie Poety:
Obecnie w bólach wielkich powstaje kolejna część - "Widmo" (aka "Stypa"). Tym razem będzie dużo Różewicza i "Kartoteki", Witkacego oraz "Boskiej komedii" i rozbuchanego do granic możliwości symbolizmu. Ale jeszcze nie czas… A jakby ktoś nie umarł od tego, to jeszcze w bonusie dorzucam Alice is dead aka Klasyczny kryminał - konia z rzędem temu, kto skojarzy do czyich kryminałów się odwołuję; cała sztuka powstała na kanwie piosenki pod tym samym tytułem http://www.newgrounds.com/audio/listen/361366 która pojawia się w genialnej grze również pod tym samym tytułem http://www.newgrounds.com/portal/view/547837 Czytajcie, rozkoszujcie się, przeklinajcie, miejcie dość, zanurzcie się! -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2007 Skąd: Bydgoszcz/Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Comandeer, po pierwsze brawo dla Ciebie. Przeczytałem kilka, mam dość bujną wyobraźnię i... niestety całość jest trochę płytka. Każda postać, niezależnie, czy to drwal, żona, filozof, wymanierowany lord, czy parobek - używa tego samego języka. Tak nie powinno być, postacie powinny być znacznie bardziej barwne nie tylko pod względem wyglądu, ale przede wszystkim brzmienia. Oczekujemy, że parobek będzie miał znacznie mniej bogate słownictwo, niż Lord, może jakieś naleciałości. Dodatkowo brak jest jakiegoś charakteru w dialogach - szatan mógłby być bardziej nieprzewidywalny, trochę zwariowany, druid mógłby wplatać sentencje śpiewu w dialogi... to tak w sumie na szybko
![]() ![]() Ten post edytował salfunglandyare 13.05.2015, 23:49:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 17:50 |