![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 34 Dołączył: 16.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę przeparsować taki kod:
jak widac, w pierwszym TR sa dwa odnosniki,a w drugim tylko jeden. bez problemu wycinam pozostałe czesci ,tylko nie umiem ustawic tak,aby wykryło czy są dwa linki i jesli tak to ustawic w pętli np BB AA a jesli jeden to samo: YY Da rade cos takiego zrobic ? i druga sprawa, mam tablce z imionami i nazwiskami i chciałbym usunąć z niej imiona. Mozna dodac jakas funkcje w ktorej zapiszemy imiona ktore mają zostac usunięte tak aby zostały same nazwiska? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 105 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trudno powiedzieć co nie pasuje. Mój kod podstawiajac mu pod $a dokłądnie to co w pierwszym pościa zwraca mi taką tablicę:
Czyli dokładnie tak jak zrozumiałem chcesz by zwracał. Więc możliwe, że zachodzą jakieś nieregularności w całym kodzie do sparsowania. To jest właśnie ta "śliskość" regexów parsujących html. Nie bardzo wiem jak dalej próbować idąc tą drogą. Możesz też podejść całkiem inaczej. Rozbić całe źródło za pomocą explode po np. tagu otwierającym rząd tabeli <tr> i z kolejnych elementów tablicy powstałej po takim rozbiciu wyciągać treść linków, jeśli te istnieją. Tym sposobem każdy element tablicy będzie miał tylko te linki, które znajdują się w danym rzędzie tabeli i można będzie je łątwo skleić w jedną całość. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 05:13 |