![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Piszę aplikację do zarządzania zleceniami i w pewnym momencie stanąłem w martwym punkcie. Założenie było takie, że aplikacja pobiera wprowadzone wcześniej rekordy z bazy danych i wyświetla je w poszczególnych polach tabeli. Każdy wiersz oprócz danych miał mieć także formularz select. Użyłem do tego tej samej pętli która wyświetla rekordy , żeby mieć selecta w każdym wierszu. Problem polega na tym, iż działa tylko select pierwszego wiersza, a chciałbym , żeby każdy select działał niezależnie w każdym wierszu powiedzmy , że początkowo miałby zmieniać kolory tła w wierszu dla poszczególnego statusu zlecenia.
Będę wdzięczny za podpowiedź. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę śmigało i trochę nie, ale nie wiem czy mnie dobrze zrozumieliście. To jeszcze raz. Założenie aplikacja wyświetla wiersze z danymi: numer zlecenia, imię, nazwisko, tytuł, opis itd. Każde zlecenia wyświetla się w nowym wierszu => każdy wiersz ma forma select => wybranie statusu zlecenia powoduje zmianę koloru tylko w tym wierszu w którym został użyty select. Czyli mam 10 zleceń wprowadzonych do bazy, wybieram pierwsze zmieniam status na przyjęto podświetla się na zielono, wybieram drugie zmieniam status w trakcie realizacji świeci się na czerwono wybieram trzecie zmieniam status zrealizowano świeci się na niebiesko itd. przyporządkowanie id czy też numeru zlecenia który też jest unikalny i umieszczenie go w pętli while powoduje powielenie jednego tylko numeru. działało dla wszystkich select wybierz tylko jedne wiersz. Myślałem być może o czymś takim każdy formularz select ma własne id i każde zlecenia ma własne id. Zmiana statusu zmienia kolor w wierszu w którym użyto formularza select wtedy i tylko wtedy , gdy id wiersza jest identyczne jak id forma select.
ps. To bardzo miłe , że mój post uzyskał odpowiedzi, szczerze nawet nie liczyłem. (IMG:style_emoticons/default/graduated.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 05:55 |