![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 2.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc,
Bardzo duzo maili trafia ktore wyslalem w php mail() poszlo do Spamu/Junk. Probuje to jakos poprawic i znalazlem taka stronke ktora pozwala zbadac email: https://www.mail-tester.com Jedna z sugestii programu jest generowanie takich emailii ktore maja zarowno wersje textowa jak i htmlowa. Tutaj jest przyklad jak cos takiego zrobic: http://www.tek-tips.com/faqs.cfm?fid=2681 Tylko czy nie narobie w ten sposob wiecej problemow niz pozytku. Macie moze jakies doswiadczenie i dodatkowe wskazowki z takim generowaniem dwoch wersji emaila? dzieki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 2.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@kreatiff: wysylam z home.pl, poradzili mi dodanie rekordu SPF i to juz uczynilem. Narzedzie ktore podalem nizej pokazuje ze ta czesc jest OK.
@adbacz Generowanie dwóch wersji maila w jednym to nic innego jak dodanie tak jakby załącznika w postaci text/plain. Jest to brane pod uwagę tylko w programach, gdzie nie może być wyświetlany kod HTML, więc wyświetlany jest czysty tekst (o ile jest załączony). tak, niby tak, ale jeszcze w tym przyladzie (link podalem) jest ze trzeba dodawac informacje typu: "This is a multi-part message in MIME format."; i rzeczy typu: mime_boundary_header troche sie to komplikuje. Problemem wrzucania wiadomości do SPAMu może być: 1. Wysyłasz na polską skrzynkę, ale w treści są obcojęzyczne słowa (najczęstrze, z czym sie spotkałem). 2. Nie wysyłasz wszystkich nagłówków, jakie są wymagane. 3. Może być też przyczyną to, z jakiego maila wysyłasz. W sensie chodzi mi o nagłówek From. ad1. to prawda, akurat teraz testujemy na emailu z wirtualnej polski, bo tam trafia do spamu. Ale i hotmail.com wrzuca do spamu. lista emailowa jest z calego swiata, a emaile sa po angielsku. ad2. mozliwe, naglowki wygladaja tak:
po rozmowie z home.pl dodalismy jeszcze klucz DKIM, zobaczymy czy to cos pomoze czy w dalszym ciagu wp.pl bedzie trakowac email jako spam. po pol-dnia zmagan z home.pl i dostalem nastepujaca informacje: "Nasz serwer nie obsługuje DKIM. Aby DKIM działało wysyłka musiałaby być realizowana z serwera. który taki DKIm obsługuje." Ten post edytował robert1974 3.05.2015, 11:14:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 23:14 |