![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 4 Dołączył: 19.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio poznaje system kontroli wersji git, i cały czas tworzę i bawię się nim i uczę dokonując zmian na lokalnym dysku, robiąc kopie na zdalne repozytorium i odwrotnie, ale cały czas zmian i edycji plików, które git śledzi dokonuję lokalnie na komputerze. Czy w taki sposób też fachowo się podchodzi gdy koduje kilka osób, tzn. edycji plików serwisu internetowego dokonuję się na jakimś lokalnym apachu ( np. wersja testowa ) , jeśli już wszystko jest okey to klonuje się do repozytorium te wszystkie zmiany i stamtąd dalej kopiuje i zmienia pliki na innym serwerze i podmienia pliki projektu? Zawsze pracowałem raczej zdalnie na serwerze i chciałbym się dowiedzieć jak to się fachowo odbywa działając z repozytorium git`a - to luźne pytanie, dlatego też umieściłem tutaj do hydeparku (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat achaaa czyli aktualizuje sie tylko te pliki ktore zostaly zmienione i aktualizuje sie czesc a nie calosc, logiczne, dziekuje;- Tzn. to Git akurat z automatu robi, sam wykrywa które pliki zostały zmienione i nanosi zmiany (chyba, że są konflikty) Cytat i i jeden z nich jest oficjalny a na drugim sobie pracuje i testuje i jesli przeszedł testy to aktualizuje się oficjalny projekt i użytkownicy wtedy widzą zmiany? ;-) Myślę, że to o co tutaj pytasz, to już nie jest kwestia samej pracy z Gitem, co ogólnie przyjętego workflow (który może się różnić zależy gdzie trafisz), od tego czy jest to agile czy waterfall, od używanych rozwiązań serwerowych itp. itd. Myślę, że to już ci powiedzą dokładnie w konkretnej firmie, w której będziesz pracować. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 13:12 |