![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z wysyłaniem danych z formularza na konto pocztowe przy pomocy Swiftmailera. Formularz widok:
Message.php <?php // src/Acme/PageBundle/Entity/Message.php namespace Acme\PageBundle\Entity;
Controller
Budowanie formularza <?php // src/Acme/PageBundle/Form/Type/ContactType.php namespace Acme\PageBundle\Form\Type; use Symfony\Component\Form\AbstractType; use Symfony\Component\Form\FormBuilderInterface;
routing.yml
Całość niestety nie działa. Po wypełnieniu pól oraz wysłaniu formularza, następuje przekierowanie na tą samą stronę, a mail nie dociera do odbiorcy. Prośba o wsparcie w tym temacie. Jeszcze:
Na gmailu, localhoście, wszystko chodziło jak należy. Ten warunek
nie działa. Może po kolei uda mi sie rozwiązac z Waszą pomoca ten problem. Więc krok po kroku ... Po wywołaniu akcji send na formularzu, jak powinienem poprawnie przekazać jego dane do kontrolera a konkretnie akcji contactAction ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. temat dotyczy swiftmailera. Nie sprawdził porządnie gdzie ma błąd
2. "developuje" na produkcjnym śwodowisku - serio? 3. Kiedyś pytał o formularze i udzielałem bardzo szczegółowych odpowiedzi. Nie kliknął z tego co pamiętam (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) (mogę się mylić) 4. Gdyby spełnił punkt 2, czyli pracował tak jak powinno się, to dostał by wielki exception (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Nie podoba się ton wypowiedzi? Przepraszam.. next time dam czekolade za chęci napisania tematu z kodem, który zajmuje kilkukrotnie więcej czasu niż sprawdzenie logów. Serio? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 09:46 |