![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam w planach zrobić 3 strony internetowe. Wszystkie będą nieco rozbudowane ale znacznie się różnić od siebie. Moje pytanie brzmi jak zaplanować tworzenie aplikacji. Na dzień dzisiejszy zrobiłbym tak: 1) Tworze ogólną dokumentację dotyczącą funkcjonalności i działania (ogólny zarays) 2) Tworze wstępny projekt wizualny (bloki) 3) Tworze struktury w bazie 4) Zaczynam działać według specyfikacji - czyli tworze funkcjonalności aż do zamknięcia 5) Testuje, zlecam zew. osobom do testowania 6) Poprawiam 7) Udostępniam w sieci Tak ja to widzę - a Wy w jaki sposób działacie? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z góry należy zaplanować całą bazę danych czy na początku podstawowe tabele kolumny, a później dostawiać kolejne kolumny?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z góry należy zaplanować całą bazę danych czy na początku podstawowe tabele kolumny, a później dostawiać kolejne kolumny? Ty to tak na serio? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . --- Ja jak robie to pierw właśnie bazę danych, Staram się z góry przewidzieć co wprowadzę na 100% w mniej niż miesiąc. Potem to robie > i gdy mam nowe pomysły to dopiero kolejne kolumny jeśli są wymagane. -- Ps. Też staram się ograniczać bazę, Jeśli napewno nie będę danej kolumny wyszukiwał (np. `opis`/`description`) to staram się ją w pliki - taki szczegół (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ten post edytował Ksar 25.04.2015, 20:36:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 14:15 |