![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, obecnie kończę technikum informatyczne na specjalizacji aplikacje internetowe i w takim kierunku nadal chce się kształcić. Zapewne wiecie jak wygląda nauczanie w szkołach (mowa tutaj o przedmiotach zawodowych), mi udało się liznąć html+css, php i javascript no i niestety to wszystko. Pytanie, które chcę zadać to "Co dalej?". Wiem, że mój poziom w wymienionych językach nie jest zaawansowany ale z tego co słyszałem lepiej jest ogarnąć podstawy i zająć się czymś dodatkowym tak jak np ajax itp. Pytanie tylko co wybrać i w jakiej kolejności.
Tutaj zwracam się do was, byłbym wdzięczny gdybyście napisali co po kolei wybierać, byłbym jeszcze bardziej wdzięczny gdybyście od razu podawali jakieś linki do dobrych kursów itp. Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc, xDestiXx PS. Jeżeli zły dział to proszę o przeniesienie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Ten post edytował DestiX 21.04.2015, 17:57:30 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nikt za Ciebie nie wybierze co masz robić . HTML / CSS / JS to podstawa aplikacji sieciowych. Możesz zająć się frontem i wcześniej wymienionymi technologiami, albo backendem i robić oprogramowanie a nie "wygląd". Tak czy inaczej podstawy wcześniejszych są wymagane i raczej nie ma dla nich alternatywy. HTML / CSS to szerokie pojęcie, gdy dojdzie do tego JS to całkiem spora paczka. Co do backendu, to możesz pisać praktycznie we wszystkim od PHP po Rubego przez wszystkie możliwe dziwaczne języki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 21:58 |