![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
dodaję temat w tym dziale, ponieważ w dziale z frameworkami, komunikat o tagach nie pozwolił mi na zamieszczenie tematu pomimo iż je dodałem. Jestem początkujący w temacie frameworków i chciałbym spytać jak należy umieścić projekt na serwerze np. hekko Obecnie stronę główną odpalam z adresu na lokalnym serwerze http://localhost/symfony/web/app_dev.php/homepage/ i wszystko działa. Znalazłem kilka podobnych tematów ale niestety wiele nie zrozumiałem ... chodzi mi o to jakie katalogi projektu powinienem wrzucić na serwer, jakich konfiguracji dokonać, oraz jaką ścieżkę podpiąć do domeny. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dało radępoprzez całkowite wyczyszczenie katalogu cache projektu.
Teraz strona odpala się z adresu http://localhost/symfony/web/homepage/ Moje kolejne pytanie. Powyżej padło wiele informacji na temat wrzucenia projektu na sewere ale dla mnie sąone niespójne. Na serwerze posiadam taką strukturę (hekko.pl) domains/nazwadomeny.pl/public_html Gdzie i co powinienem teraz wrzucić? UPDATE Tak jak wspomniałem wyżej na hekko.pl otrzymuje taką oto strukturę katalogów domains/nazwadomeny.pl/public_html Jeśli do katalogu public_html wrzucę index.html i odpalę z przeglądarki www.nazwadomeny.pl, odpali mi sie strona z zawartością tego indeksu - zrozumiałe. Wgrałem całą zawartość projektu symfony2 (pomjając katalog web) do lokalizacji: domains/nazwadomeny.pl Następnie zmieniłem nazwę pliku z public_html na web czyli --> domains/nazwadomeny.pl/web i do tego katalogu wrzuciłem zawartość folderu web. W wyniku tek akcji, po wpisaniu do przeglądarki www.nazwadomeny.pl, otrzymuję komunikat: Oops! An Error Occurred The server returned a "404 Not Found". Zapewne nie powinienem zmieniać nazwy katalogu public_html na web .... to oznacza że w projekcie wszędzie powinienem pozamieniać ścieżki z web na public_html (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Update: Pomożecie? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jakieś wskazówki? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 06:55 |