![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W dniu 10 maja będziemy mogli zdecydować kto będzie prezydentem Polski przez kolejne 5 lat.
glosujcie i komentujcie, na kogo chcecie głosować, dla czego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) i skąd czerpiecie wiedzę o kandydatach. Kolejność kandydatów jest taka jak na stronie PKW: Na YouTube można obejrzeć pierwsza debatę jaka już się odbyła, w której wzięli udział kandydaci anty-systemowi, debata ta odbyła się jeszcze przed 26 maja, wiec kandydatów było trochę więcej niż tych którzy są teraz oficjalnie zarejestrowani. Polecam ja przesłuchać, warto poznać każdego kandydata aby wybór był jak najbardziej świadomy. Link do pierwszej debaty: https://www.youtube.com/watch?v=m1AmAXnP_5A Warto także zapoznać się z pomysłem nowej ordynacji preferencyjnej omówionej tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=A0lja3vJ5uY Taka ordynacja zakończyłaby puste gadanie o glosach straconych. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
@aniolekx + @in5ane:
Dla mnie to żaden obywatelski obowiązek. Dopóki nie zostanę przymuszony do tego groźbą np. grzywny czy ograniczenia wolności to nie mam zamiaru ruszyć swoich szacownych 4 liter. Nie interesuję się polityką to niby na jakiej podstawie mam dokonać wyboru? Na koniec - co 5 lat jest ten sam argument: idźcie na wybory, zobaczcie jaka kupa jest w polityce, jeśli nie pójdziecie to nic się nie poprawi. Czyżby zatem jednak nic się nie zmieniało? Nawet, jakby nie miał na kogo zagłosować, to i tak pójdę i oddam głos pusty lub nieważny, ale obowiązek spełniony. Genialne posunięcie! Główię się i wygłowić niestety nie mogę - czym rózniłoby się to od pozostania w domu? Chyba tylko wpisaniem się na listę i nabiciem statystyk. Ja jestem znowuż zdania, aby karać ludzi mandatami za niechodzenie na wybory. Każdy powinien głosować i brać udział w tworzeniu państwa, jak na demokratyczny kraj przystało Nie uszczęśliwiaj ludzi na siłę. I znowu: na kogo taki ktoś miałby Twoim zdaniem zagłosować? Może jeszcze należałoby takiemu delikwentowi wskazać na kogo ma oddać głos? Przecież to jest po prostu śmieszne i głupie. Może jeszcze kazać ludziom spowiadać się co najmniej 1 raz w miesiącu pod groźbą podtapiania w wodzie święconej? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Genialne posunięcie! Główię się i wygłowić niestety nie mogę - czym rózniłoby się to od pozostania w domu? Chyba tylko wpisaniem się na listę i nabiciem statystyk. no na przykład nikt nie zagłosuję w twoim imieniu, nigdy nie wiadomo kto siedzi w komisji i co się tam dzieje po zamknięciu lokalu. A pewnie najłatwiej jest dokonać oszustwa i oddać dodatkowe glosy za tych którzy nie przyszli. a tak na prawdę to nie musisz się interesować polityka dopóki polityka nie zainteresuje się tobą.. może będziesz miał tyle szczęścia ze ty i twoja rodzina przeżyjecie swoje życie w swojej bezpiecznej strefie komfortu, a będą się martwic ci co przyjdą po was.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 18:17 |