![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
dostałem się na bezpłatne praktyki, ktore trwają miesiąc. Po przygotowaniu stanowiska pracy dali mi i innemu praktykantowi zadanie zrobienia aplikacji webowej, dostaliśmy tylko na papierze wytyczne, jak ma wygladac aplikacja, funcjonalnosci, back-end...żadnych wskazówek, na co zwrócić uwagę. Do pomocy mamy programistę co obok nas pracuje i czasami pytamy go o coś. Niestety od czasu rozpoczęcia praktyk(2 dni temu) ja i drugi praktykant siedzimy nad projektem i tylko pod koniec pracy przychodzi do nas programista i się pyta jak nam idzie, daje wskazówki i potem do widzenia. Czy tak wyglądają praktyki? Czy normalne jest to, że siedzimy cały dzień przed kompem i nikt nie pilnuje czy czegoś nie rozwalimy, ani nie przegląda nasz kod? Tak sobie wyobrażałem dzień praktykanta: Robimy projekt we trzech: ja + drugi praktykant + opiekun Opiekun tłumaczy co i jak, podaje przykłady, przydatne materiały, mówi na co zwrócić uwagę i pilnuje jak piszemy kod. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
zastanowmy sie ilu praktykantow w kraju gdzie wiekszosc pseudo agencji interaktywnych to firmy 2-3 osobowe ktore ledwo skladaja koniec z koncem da komus umowe... bez niej nie ma sensu rozkminiac nad bhp.
duza grupe bedziesz mial na tych praktykach? u nas to bylo tak... ze sie zatrudnilo 8 osob, wszystkie o dziwo dotrwaly do konca, tylko ze to byl staz, 0 wymagan jesli chodzi o wiedze, ewentualnie podstawy htmla. pierwszy miesiac przebiegl na podstawach, 10 taskow ktore byly jak sie potem okazalo przemyslane i kazdy z kazdym mial na tyle zwiazku ze ostatnie zadanie polegalo na napisaniu gry, bota gieldowego, a zaczynalismy od checkbox hackow (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) chlopak ktory sie nami opiekowal o ile nie siedzial nad nami z batem, to w jednym pomieszczeniu i zawsze chetnie sie wiedza dzielil, po ktoryms miesiacu juz na tyle luzno bylo ze wiecej na fajki chodzilismy gadac z nim niz pracowalismy. chcesz zeby Cie lubili - pokaz ze nie masz ich w dupie. to wystarczy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
duza grupe bedziesz mial na tych praktykach? u nas to bylo tak... ze sie zatrudnilo 8 osob, wszystkie o dziwo dotrwaly do konca no właśnie pracuję w dosyć małej agencji i sytuacja wygląda nieco inaczej, będzie to płatny kilkumiesięczny staż z urzędu pracy. Po stażu jeśli osoba będzie w miarę kumata i zainteresowana dalszą współpracą jest możliwość zatrudnienia na normalną umowę o pracę. puki co mieliśmy trzech kandydatów z czego dwóch zrezygnowało na rozmowie na której dostali proste zadanie: zrób prosty formularz kontaktowy(pola imię, email i treść pytania), po wypełnieniu miał być on wysłany mailem - można użyć mail więc prawdopodobnie będę miał grupę jednoosobową (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 00:09 |