![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 1 Dołączył: 11.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam stroną na WP i na dwóch serwerach blokowali mi wszystko z powodu dużego obciążenia, który generował plik index.php. Napisałem mały skrypcik, który zapisywał do pliku date, godzinę, IP, kraj, adres www i informacje o przeglądarce wszystkich odwiedzających.
Co mnie zdziwiło mam mnóstwo wejść, w których ten kod
zapisywał wejścia z jednego IP z polski na przeróżne grafiki na stronie. Grubo ponad 1000. W jakimś odstępie czasu kolejne IP i znowu wejścia na grafiki. Co to może być? Może to powodować takie obciążenie serwera? Spotkaliście się z czymś takim? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój zapis:
zapisuje nazwę serwera i link; i o ile nie zapisujesz niczego więcej, to nie dowiesz się z takich logów niczego prócz tego jakie adresy były odwiedzane. Adres: 10.15.80.17 jest adresem sieci lokalnej ( więcej info: http://en.wikipedia.org/wiki/IP_address#Private_addresses ) więc obstawiam że jest to twój serwer. Cóż, wordpress do lekkich nie należy, kolejną sprawą jest to jaki ruch generuje twoja strona, jaki to jest serwer i to dlaczego nie korzystasz z access logów, ewentualnie o nie nie poprosiłeś, tylko zrobiłeś logi na swój sposób? Jeżeli to jest faktycznie adres twojego serwera, to podejrzewam że masz jakieś przekierowanie w htaccess, które przekierowuje przykładowo obrazki najpierw na wordpressa, a konkretnie to jakąś jego wtyczkę, która następnie to wyświetla. No i już w sumie ostatnia rzecz, to o jakim ruchu mowa ? Jakieś aws stats czy inne access logi możesz pokazać? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 01:35 |