![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka, korzystałem juz z kilku / nastu CMSów zaczynając od PHPFusion przez Wordpressa / Joomlę / Drupala/ PHPNuke / UMBARCO / Squiz Matrix.
Póki co nie znalazłem niczego na moje potrzeby czyli czegoś z minimalną funkcjonalnością(co łączy się z szybkością), stabilnością, bezpieczeństwem. Niby po zainstalowaniu niektóre z tych CMSów nadają się tylko do prostych rzeczy, ale nie zmienia to faktu, że są to wolne kobyły z archaicznym kodem. Tu moje pytanie, czego wam brakuje / co byście zostawili - jak dla was powinien wyglądać idealny CMS. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CMF to podwalina CMS. Jest to system który umożliwia swobodne i dowolne rozszerzanie go. CMS to gotowa paczka zbudowana na podstawie CMF.
Symfony sam w sobie to Framework a nie CMF. Przykładem CMF jest Wordpress, który umożliwia dowolne rozszerzanie na podstawie wtyczek. Tak samo Laravel, Zend czy inny FM to nie jest CMF. Byłoby to CMF gdyby był to szkielet działającej aplikacji do której dodajemy konkretne moduły, wtyczki, rozszerzenia (jak zwał tak zwał). Wtedy z podstawowego CMF robi się rozbudowany CMS. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 10:40 |