![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka, korzystałem juz z kilku / nastu CMSów zaczynając od PHPFusion przez Wordpressa / Joomlę / Drupala/ PHPNuke / UMBARCO / Squiz Matrix.
Póki co nie znalazłem niczego na moje potrzeby czyli czegoś z minimalną funkcjonalnością(co łączy się z szybkością), stabilnością, bezpieczeństwem. Niby po zainstalowaniu niektóre z tych CMSów nadają się tylko do prostych rzeczy, ale nie zmienia to faktu, że są to wolne kobyły z archaicznym kodem. Tu moje pytanie, czego wam brakuje / co byście zostawili - jak dla was powinien wyglądać idealny CMS. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Idealny to taki który jest skrojony na miarę. CMS dostępne w sieci muszą mieć cechy uniwersalności tak aby każdy mógł sobie dostosować. Ideałem byłoby stworzenie w pełni modułowego CMS w którym można włączyć/wyłączyć prawie wszystko. lub doinstalować paczki (coś ala WP tylko lepiej zorganizowane) No to moze do konca miesiaca cos takiego pokaze (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) nie no zartuje pisze wlasnie taki cmf napewno nie bedzie to poziom drupala czy wordpress-a(no moze kod bedzie lepiej wygladal (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ) ale idea jest wlasnie taka zeby mozna bylo wszystko wylaczyc/wlaczyc i zeby kazdy komponent byl jak najmniej zintegrowany z innymi. Jesli cie cos takiego interesuje to polecam przejrzec kod Adam Boduch coyote z 4programmers.net tam idea jest taka sama a kod jest bardzo dobrze napisany polecam ! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to moze do konca miesiaca cos takiego pokaze (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) nie no zartuje pisze wlasnie taki cmf napewno nie bedzie to poziom drupala czy wordpress-a(no moze kod bedzie lepiej wygladal (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ) ale idea jest wlasnie taka zeby mozna bylo wszystko wylaczyc/wlaczyc i zeby kazdy komponent byl jak najmniej zintegrowany z innymi. Jesli cie cos takiego interesuje to polecam przejrzec kod Adam Boduch coyote z 4programmers.net tam idea jest taka sama a kod jest bardzo dobrze napisany polecam ! CMF (typu Symfony) służą do tworzenia CMS na miarę dla klienta. Nic ponad to. Łatwość modyfikacji / upgrade itp. Wordpressy itp. to archaizm. Ich kod to jest taka patologia.. rzęźbienie w brązie jak to mówią (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 19:21 |