![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam,
Czas się pochwalić co robiłem przez ostatnie 7 miesięcy hobbistycznie po pracy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jakiś czas temu wpadłem na pomysł aby stworzyć portal, który nam pomaga znaleźć film, który nam przypadnie do gustu. Tak powstała pierwsza strona filmypodobnedo.pl (prosta stronka z listą podobnych filmów do wybranego przez nas filmów), ale zawsze chciałem zrobić coś z tego więcej, moim zdaniem to jest pomysł na świetny portal filmowy inny niż wszystkie. I tak przez ostatnie 7 miesięcy pracowałem nad tym po godzinach. (IMG:http://s14.postimg.org/wisnma9gh/logo.jpg) To nie jest kolejna baza filmowa, to jest portal pomagający znaleźć film, który nam się spodoba. link: http://www.filmypodobnedo.pl Trochę więcej o portalu: - użytkownicy decydują, który film jest podobny (im więcej filmów tym jest wyżej na liście) - możliwość tworzenia swojej kolekcji filmów (do obejrzenia, obejrzane, ulubione) - komentowanie filmów - ocenianie filmów - możliwość podpatrywania profili innych osób (w przyszłości rankingi userów) To jest wersja podstawowa, mam jeszcze kilka pomysłów do zrealizowania. ps. szablon strony kupiłem, resztę robiłem sam [PHP, JS, AJAX, poprawki w HTML] Zapraszam do serwisu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Lethys 13.04.2015, 17:16:05 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 19 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda całkiem ok, wizualnie podoba mi się bardzo. Kilka subiektywnych uwag:
- logo zrobiłbym pionowe (duża przepaść między nim a elementami po prawej w topie), - w stopce po lewej stronie puste miejsce, które koniecznie trzeba zagospodarować jakoś, - blok "OSTATNIO szukane" jest zbyt nisko, - przycisk "Dodaj" pod selectem na liście filmów nie wygląda za ciekawie, lepiej chyba byłoby go przenieść do jednej linii z selectem i wstawić w nim tylko ikonę plusa, a samego selecta ostylować, - nie działa link "Zwiastun filmu" na liście filmów, - za duży margin-top dla stopki, Jak by filmów było więcej to chętnie bym korzystał z serwisu. Mam ściśle określony gust filmowy i ciężko jest mi znaleźć filmy warte obejrzenia. Po kilku przykładach z serwisu widzę, że dobieranie działa prawidłowo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Wygląda całkiem ok, wizualnie podoba mi się bardzo. Kilka subiektywnych uwag: - logo zrobiłbym pionowe (duża przepaść między nim a elementami po prawej w topie), - w stopce po lewej stronie puste miejsce, które koniecznie trzeba zagospodarować jakoś, - blok "OSTATNIO szukane" jest zbyt nisko, - przycisk "Dodaj" pod selectem na liście filmów nie wygląda za ciekawie, lepiej chyba byłoby go przenieść do jednej linii z selectem i wstawić w nim tylko ikonę plusa, a samego selecta ostylować, - nie działa link "Zwiastun filmu" na liście filmów, - za duży margin-top dla stopki, Jak by filmów było więcej to chętnie bym korzystał z serwisu. Mam ściśle określony gust filmowy i ciężko jest mi znaleźć filmy warte obejrzenia. Po kilku przykładach z serwisu widzę, że dobieranie działa prawidłowo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dzięki za uwagi, myślę, że część z nich jeszcze zostanie poprawiona. Z odstępami i responsywnością jeszcze będę pracował ale muszę kilka różnych sprzętów zgromadzić (tablety, laptopy) i się dogra wszystko. Robiłem na czuja i różnie to wyszło. Zwiastuny zostaną prawdopodobnie jeszcze dzisiaj poprawione, mam w bazie zwiastuny pod każdy film muszę tylko zrobić ich wyświetlanie. Co do bazy, to myślę, że jak na start jest spora, obecnie jest ponad 1 000 pozycji (wszystko dodawane ręcznie) ale zdaje sobie sprawę, że to jest główna rdzeń serwisu i cały czas będą oczywiście dodawane. Codziennie praktycznie dodaje kilka filmów. W przyszłości zrobię możliwość dodawania podobieństw przez użytkowników oraz dodawania samych filmów za punkty rankingowe. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 23:59 |