![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W dniu 10 maja będziemy mogli zdecydować kto będzie prezydentem Polski przez kolejne 5 lat.
glosujcie i komentujcie, na kogo chcecie głosować, dla czego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) i skąd czerpiecie wiedzę o kandydatach. Kolejność kandydatów jest taka jak na stronie PKW: Na YouTube można obejrzeć pierwsza debatę jaka już się odbyła, w której wzięli udział kandydaci anty-systemowi, debata ta odbyła się jeszcze przed 26 maja, wiec kandydatów było trochę więcej niż tych którzy są teraz oficjalnie zarejestrowani. Polecam ja przesłuchać, warto poznać każdego kandydata aby wybór był jak najbardziej świadomy. Link do pierwszej debaty: https://www.youtube.com/watch?v=m1AmAXnP_5A Warto także zapoznać się z pomysłem nowej ordynacji preferencyjnej omówionej tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=A0lja3vJ5uY Taka ordynacja zakończyłaby puste gadanie o glosach straconych. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
@solificati
ad1: Nie ma nic złego w realizowaniu planu jednej osoby która wie co i jak. Poprawą było by w tej sytuacji więcej kontroli nad taką osobą, jasno określone zasady zapobiegające czystej dyktaturze i po sprawie. Martwiłbyś się o zamach stanu i nieuczciwość? Teraz też jest wysokie ryzyko, zawsze jest. Jedna osoba + sztab doradców daje mniejsze możliwości korupcji, mniejsze koszta utrzymania. No ale o takim modelu można by książkę napisać więc nie jest to temat na teraz na pewno. ad3. Dopiero teraz zauważyłeś? Technokratyzm jest przyszłością, polecam poczytać o TVP, o ile dziś są to tematy nie realne, i nikt przy zdrowych zmysłach nie głosowałby na ludzi aktywnych w tej tematyce, to potrzeby naszej cywilizacji same doprowadzą do takiego modelu politycznego. Przejściem jest tylko ktoś kto do zacznie, patrz wyżej. @r4xz Chciałem Ci tylko pokazać coś... mówisz o telewizji i jej nie oglądaniu jako kroku ku wolności, a dalej pracujesz. wtf? Odróżniaj chamstwo od szczerości. Wskazałem lukę w Twoim podejściu do życia i mam nadzieję że jako świadomy obywatel przemyślisz temat, a jeśli Ci tak pasuje - super, nic mi do tego, rób dalej swoje stary. Każdy ma prawo do tego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 00:44 |