![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, jestem tu nowy, więc przepraszam, jeśli rozwiązanie problemu jest już gdzieś w sieci, szukałem, ale to co znalazłem nie pomogło.
Poniżej wklejam kod pliku index.php:
A poniżej to co wyświetla się w najważniejszym oknie, czyli odczyt kilku wierszy z bazy danych (w PHPMyAdmin zapytanie działa bez problemu): Połączenie z Bazą zostało nawiązane ... Wystąpił błąd: nieprawidłowe zapytanie ... Warning: mysql_error() expects parameter 1 to be resource, object given in C:\WebServ\httpd\index.php on line 72 Połączenie z serwerem MySQL zostało zamknięte ... Gdzie jest problem?
Powód edycji: [Kshyhoo]: bb-code, tagi
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamieniłem błędną linię na prawidłową (o następującej treści):
printf("Connect failed: %s\n", $db_obj->error); Teraz wyświetla się konkretny komunikat: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'łowiek' at line 1 Dalej jednak nie wiem o jaki błąd w składni może chodzić, a już w ogóle nie wiem co oznacza "' łowiek' " - nie mam takiej literówki ani w bazie, anie w skrypcie. nie wiem, skąd się to bierze. Co powinienem zrobić? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 08:56 |