![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam próbuje zrobić prosty formularz dodający do bazy pytania, niektóre z obrazkami, a inne bez.
Wyskakuje mi błąd przy checkboxa i nie wiem co z tym fantem już poradzić. Druga sprawa to taka, że nie chce mi dodać do bazy obrazków... obrazek w bazie jest typu mediumblob . Mój formularz: i kod w php którym próbuje to doać do bazy...
Prosiłbym o jakąś wskazówkę, gdyż pierwszy raz próbuje umieścić plik w bazie... Z góry dzięki za cokolwiek. Ten post edytował Fonev 26.03.2015, 14:10:31 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jeśli przy wykonywaniu zapytania na danej tabeli nie pobiera się kolumny z obrazkiem, to nie ma tragedii. Jest tragedia. Tak się nie robi i nie ma co tu dyskutować. Bazy danych służą do trzymania treści, nie plików. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest tragedia. Tak się nie robi i nie ma co tu dyskutować. Bazy danych służą do trzymania treści, nie plików. Nie, nie ma tragedii. Zrób sobie testy wydajnościowe. Czyli plik nie jest treścią według Ciebie? Więc czym w takim razie? Czasem istnieje taka konieczność. Ale co ja tam wiem, widocznie w banku się nie umiemy bazą danych obsłużyć. Mam nadzieję, że nie masz u nas pieniędzy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, nie ma tragedii. Zrób sobie testy wydajnościowe. Czyli plik nie jest treścią według Ciebie? Więc czym w takim razie? Czasem istnieje taka konieczność. Ale co ja tam wiem, widocznie w banku się nie umiemy bazą danych obsłużyć. Mam nadzieję, że nie masz u nas pieniędzy. Drama? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Trzymając plik poza bazą masz do niego wszelki dostęp. Trzymając w bazie musisz otworzyć połączenie. I nie uwierze, że trzymanie pliku w bazie jest wydajniejsze jak po prostu w folderze ;] any proof? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 2 Dołączył: 28.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żeby tylko na otwarciu połączenia się skończyło to by było do przełknięcia ale przecież taki obrazek z bazy musi zdekodować z base64 i wypluć faktyczny obrazek. To już może być znaczący narzut. Dużo prościej i szybciej pobrać z bazy ścieżkę do niego i tak używać.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 09:02 |