![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 22 Dołączył: 10.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam przykładowy kodzik:
I teraz w dokumencie php chcąc tą funckję wywołać to muszę przykładowo pisz(); Pytanie czy da się zrobić tak żeby funkcja była wywołana wtedy gdy jest umieszczona w kodzie bez tego wywoływania (np pisz();)czy za każdym razem trzeba to zrobić? Ten post edytował Fred1485 16.03.2015, 16:23:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 49 Dołączył: 16.04.2012 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Przepatrzyłem te cms'y i ku mojemu zdziwnieniu we wszystkich jest podstawowa obsługa błędów, ale jednak połączenie jest "zabezpieczone" za pomocą @ żeby jednak tych błędów nie wywaliło biggrin.gif Jednak trzeba będzie tej małpki użyć biggrin.gif Z tą "@" jest taki problem, że na serwerze produkcyjnym i tak wyłącza się wyświetlanie jakichkolwiek błędów (w tym notice i warningów). Podczas rozwijania kodu zaś, informacja o tego typu błędach jest pożądana. Dlaczego więc stosować "@"? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 8 Dołączył: 8.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...Dlaczego więc stosować "@"? Po co np. masz jakiś moduł do aplikacji, który dołączasz za pomocą include. Aplikacja jest sprzedawana bez modułów, które można sobie dokupić. Ale notka w kodzie o nim musi być, bo chyba nie kazesz klientowi samemu edytowac skryptu. Gdy include nie wykryje pliku to sypnie błedem, ale to, że go nie ma to nie odrazy błąd, tylko to, że ktoś go sobie nie kupił. "@" świetnie się tutaj nadaje, by to ukryć. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 01:34 |